Waarom we eens per jaar in Omaha zijn

en er een milkshake drinken
lees verder

Elk jaar reizen wij af naar Omaha voor de aandeelhouders-vergadering van het Amerikaanse Berkshire Hathaway van Warren Buffett en Charlie Munger

Elk jaar reizen wij af naar Omaha voor de aandeelhoudersvergadering van het Amerikaanse Berkshire Hathaway van Warren Buffett en wijlen Charlie Munger, waar ongeveer 40.000 aandeelhouders vanuit de hele wereld voor deze ene dag samenkomen. Dit spektakel is ook wel bekend als het ‘Woodstock for Capitalists’. Voor ons als beheerders van Hoofbosch is dit hèt moment om onze beleggingsklok te ijken. Ook wij beleggen bij voorkeur voor de lange tot zeer lange termijn.

Een wijze les van deze heren is de stelling dat beleggen simpel is, maar niet eenvoudig. Beleggers laten zich namelijk door allerlei nieuws al snel leiden door de waan van de dag. Van alle kanten komt er informatie op je af, die je bewust of onbewust kan aanzetten tot handelen. Maar het kopen en verkopen van aandelen enerzijds en rendement anderzijds, zijn op de lange termijn omgekeerd evenredig aan elkaar. Wie te veel handelt boekt op de lange termijn gemiddeld lagere rendementen. Of zoals Warren Buffett het zegt:

“If you aren’t thinking about owning a stock for 10 years, don’t even think about owning it for 10 minutes”

Een paar fameuze grappen van Warren Buffett

“Mijn jongste kleinkind is hier vandaag aanwezig. Niet schrikken als die hard gaat huilen. Waarschijnlijk heeft zijn moeder hem dan net verteld hoe de erfenis is geregeld.” (lees: Buffett zegt altijd dat je je kinderen zoveel moet geven dat ze alles kunnen doen, maar niet zoveel dat ze niets meer hoeven te doen).


“Charlie (99) krijgt altijd veel meer aandacht van de dames dan ik. De verklaring is eenvoudig. Als je als dame moet kiezen tussen twee aantrekkelijke miljardairs, dan kies je de oudste.”

Ieder jaar halen we in Omaha een milkshake bij Warren’s favoriete tentje

Het beroemde fooienbakje in Warren’s favoriete restaurant in Omaha, dat hij altijd leeg achterlaat. Want zuinigheid, dat loont.
nog een verhaal

Groots rendement

vanuit het kleinste kamertje