Profiel

Beleggingsfonds Hoofbosch heeft als doel vermogensgroei op termijn tegen een aanvaardbaar risico.

Het fonds streeft naar een gemiddeld rendement op een termijn van 10 jaar of langer van minimaal 7% per jaar, na aftrek van alle kosten. Het feit dat het fonds spaarzaam mutaties aanbrengt in de portefeuille (een zogenaamde 'buy and hold strategy'), leidt ertoe dat het resultaat op termijn slechts in beperkte mate door transactiekosten wordt gedrukt.

Hoofbosch investeert het merendeel van de activa (momenteel circa 80%) in solide beursgenoteerde bedrijven in sectoren zoals consumentengoederen, gezondheidszorg en industrie. Wij beleggen niet in onroerend goed, opkomende markten, technologie of in financiële diensten.
Van tijd tot tijd verschijnt er iets heel interessants op ons radarscherm: een kans om te investeren buiten de filosofie van het fonds, zoals in de biotech of sociale media. In zo’n geval beleggen we altijd in beursgenoteerde ‘specials’ met een betrouwbaar en ervaren management. Ongeveer 10% van ons fonds is momenteel geïnvesteerd in 'specials'. Zo waren we in het verleden belegd in Crucell, Google en Tesla.

Het fonds kan ook tot 10% in goud beleggen. We zien goud als een valuta, niet als een grondstof. In tegenstelling tot andere valuta’s echter, verliest goud zijn waarde niet na verloop van tijd.

Doorgaans wordt circa 10% van het fonds belegd in staatsobligaties van Zwitserland en Nederland. Dit zijn de gezondste economieën van de wereld. Terwijl we de Verenigde Staten zien als een geweldige plek voor solide bedrijven om te gedijen, geven we de voorkeur aan een langer track record als het gaat om overheidsschuld.

Hoofbosch wordt actief beheerd - niet op basis van een benchmarkindex, leent geen geld en belegt niet in derivaten.

De enige rode vlag

die we graag tegenkomen